In Vitro by Philippe Starck - Eleganca in svoboda v zunanji razsvetljavi

27. julij 2024
In Vitro by Philippe Starck - Eleganca in svoboda v zunanji razsvetljavi
Philippe Starck, slavni francoski industrijski oblikovalec, je svojo kolekcijo In Vitro razširil z novo prenosno svetilko In Vitro Unplugged. Ta dodatek k zunanji razsvetljavi ustvarja čarobno vzdušje z vrsto luminiscenčnih steklenih krogel, ki svetijo kot čisti arhitekturni volumni svetlobe.

Svetilka In Vitro Unplugged je zasnovana tako, da vam sledi, kamor koli greste, zato je popoln spremljevalec za prijetne večere in eleganten dodatek vašemu domu med dnevno svetlobo. Svetilka ne tehta skoraj nič in ima barvit silikonski ročaj, ki omogoča enostavno prenašanje iz kraja v kraj. Žice ali vtiči niso potrebni, kar vam omogoča popolno svobodo gibanja in prilagodljivost.

Svetilka je na voljo v sedmih različnih izvedbah: beli, gozdno zeleni, svetlo zeleni, temno rjavi, terakoti, črni in antracitni. Ta raznolikost dizajna omogoča, da svetilko prilagodite vsakemu okusu in slogu notranjosti.

Philippe Starck je svojo vizijo svetilke In Vitro opisal z besedami: "Že od nekdaj je bila žarnica zaščitena s stekleno kupolo. Danes ta izginja v korist same svetlobe. Gre za poetično in nadrealistično idejo dematerializirane arhitekturne razsvetljave in spomin na prostor, ki ga zaseda svetloba."

Svetloba iz sistema In Vitro Unplugged je mehka in razpršena, brez močnih kontrastov, zahvaljujoč napredni tehnologiji Edge Lighting. Pri tem so točkam podobne svetleče diode skrite pod opalescentnim difuzorjem, ki zgladi svetlobo.

Zbirka vključuje tudi več vrst namestitev: Različice s stebrički je mogoče preprosto pritrditi na katero koli površino, pri visečih modelih pa je napajalni kabel integriran v zasnovo svetilke, kar zagotavlja eleganten videz. Različica In Vitro Rod, ki je na voljo v dveh velikostih, ponuja tog sistem obešanja, ki ohranja značilno zaprto zasnovo luči serije In Vitro.

Kolekcija In Vitro Philippa Starcka s svojo vrhunsko zasnovo in funkcionalnostjo še naprej postavlja nove standarde za sodobno zunanjo razsvetljavo.

Poglejte si celotno serijo In Vitro podjetja Flos tukaj

Originalno besedilo je napisal FLOS v publikaciji FLOS STORIES