Oblikovanje sreča vesolje v obesku Elara iz italijanskega podjetja Lodes

22. julij 2024
Oblikovanje sreča vesolje v obesku Elara iz italijanskega podjetja Lodes
Slovenska industrijska oblikovalka Nika Zupanc je po navdihu čudovitega vesolja planetarnih orbit in medsebojno delujočih nebesnih teles svojo najnovejšo svetilko oblikovala v novih kozmičnih višinah. Obesek Elara s čudovito združitvijo obročev in krogel ustvarja harmonično celoto in dopolnjuje astralno temo s svojo lebdečo strukturo, ki zavzame notranji prostor z enako lahkotno milino kot lune in planeti v vesolju. Odkar je leta 2000 diplomiral na ljubljanski šoli za oblikovanje, je Zupanc oblikoval čudovite in dobro izdelane kreacije za številna podjetja, med drugim za italijanskega proizvajalca svetil Lodes, ki ima za sabo več kot 70 let izkušenj na področju razsvetljave. Več modelov Nika Zupanca lahko najdete na tej povezavi.

Elara je v grški mitologiji Zevsova ljubica, v astronomiji pa osma največja Jupitrova luna. Ime se popolnoma ujema z astralno temo, ki je značilna za vsako podrobnost oblikovanja obeska Elara. Ta se izraža v tankih in popolnoma pravilnih kovinskih obročkih, ki tvorijo čudovito prekrivanje na sredini svetilke. Spodnja točka navpičnega obroča je opremljena s kroglastim elementom - kot planet v svoji orbiti. V krogli se nahaja vir svetlobe svetilke v obliki vgrajenega modula LED z učinkovito pretvorbo energije, ki zagotavlja jasno in neposredno svetlobo. Krogla ima na vsakem koncu svetlobni izhod, kar omogoča, da se svetloba pretaka v dvojnem sijaju s toplim žarom, ki zlahka osvetli celoten prostor. Ko zgornja svetloba svetilke pade na vodoravni obroč, se ustvari čudovit vzorec senc, ki se poveča na stenah prostora, kar kakovosti svetlobe te svetilke doda edinstven vidik. Vodoravni obroč je mogoče nastaviti v različne položaje, kar vam omogoča eksperimentiranje z različnimi videzi in spreminjanje celotnega videza svetilke. S tem lahko prilagodite tudi vzorec senc, ko je svetilka prižgana, kar daje tako svetilki kot svetlobnemu vzorcu prilagojen videz.

Obesek Elara je na voljo v več različicah, velikostih in barvnih različicah. Celotno čudovito zbirko obeskov lahko najdete tu