ZGODBE FLOS-A: Skynest Marcela Wandersa združuje tehnologijo in poezijo

29. junij 2024
ZGODBE FLOS-A: Skynest Marcela Wandersa združuje tehnologijo in poezijo
Kreativno in poetično oblikovanje Marcela Wandersa dobi novo razsežnost s Skynestom, njegovim najnovejšim oblikovanjem luči za Flos. Skynest združuje formalno eleganco s tehničnimi inovacijami in je hkrati umetniški in prefinjen. S trakom LED, vtkanim v tekstilno cev, Skynest ustvarja košari podobno obliko, ki je estetsko prijetna in tehnološko napredna.

Skynest je sestavljen iz 24 svetlobnih trakov LED, ki jih prekriva dvobarvna tekstilna struktura. Svetloba se oddaja samo z bele strani, medtem ko barva tkanine ostane vidna na zunanji strani. Kombinacija različnih svetlobnih elementov z 48 barvnimi črtami na obeh straneh svetilko oživi. Rezultat je eterična svetlobna prisotnost, ki jo očitno navdihuje svet obrti, vendar z nepričakovanim tehnološkim preobratom.

Wandersova intuitivna zamisel o uporabi tkanja kot novega vira svetlobe je hkrati revolucionarna in presenetljiva. Medtem ko je tkanje senčil skorajda standard pri obrtniško navdihnjeni razsvetljavi, sprememba perspektive - košaro naredi za vir svetlobe - spremeni Skynest v inovativen oblikovalski izdelek. Ustvarja most med dvema svetovoma, ki se v sodobnem času vse bolj zbližujeta.

Tudi samo ime Skynest je zelo simbolično: vzbuja spomine na Wandersove prejšnje mojstrovine in pričara podobo lebdečega svetlobnega gnezda - sanjsko in poetično vizijo. Skynest je tudi primer trajnostnega oblikovanja. Izdelan je iz reciklirane plastike (PL), ki jo je mogoče v celoti reciklirati. Vsak del je na svojem mestu pritrjen s posebnimi mikrokonektorji, za sestavljanje različnih delov pa se ne uporablja lepilo. Celotno svetilko je mogoče preprosto razstaviti za popravila in zamenjavo.

Skynest Marcela Wandersa ni le svetilka, temveč umetniška interpretacija svetlobe, ki čudovito združuje tradicionalno estetiko izdelave s sodobno tehnologijo in trajnostjo. Ta inovativna zasnova vnaša novo življenje v razsvetljavo ter navdihuje s svojim ustvarjalnim in okolju prijaznim pristopom.

Poglejte si celotno serijo Skynest podjetja Flos tukaj

Originalno besedilo je napisal FLOS v publikaciji FLOS STORIES